Palomies-ensihoitaja Jarkko Lahtinen, Pirkanmaa

Ehdokasnumero 146 / Keskusta.

Lempäälässä asuva Jarkko Lahtinen on 50-vuotias monilapsisen perheen isä, joka omaa monipuolisen ja pitkän kokemuksen. Ammatiltaan hän on pelastusalan ammattilainen, palomies-ensihoitaja.

Harrastuksina Lahtisella on liikunta kaikissa muodoissa, lasten kanssa harrastaminen ja touhuaminen sekä turvallisuuden edistäminen.

Kunnallisissa luottamustoimissa hän on toiminut jo yli 10 vuoden ajan valtuutettuna, varavaltuutettuna, sosiaali- ja terveyslautakunnassa ja hyvinvointilautakunnassa.

Turvallisuus, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, yhteistyö ja vastuu ovat hänen arvojaan.

Tärkeitä asioita hänelle ovat lapsiperheiden asiat, ikääntyvien asiat ja turvallisuusasiat.

– Lapsiperheiden kohdalla tärkeää on saada palvelut ja avuntarve kohtaamaan. Perheiden, lasten ja nuorten ongelmiin pitää puuttua riittävän ajoissa.

– Ikääntyvien kohdalla tärkeää on kotona asumisen paloturvallisuus ja toimintakyky. Hoitolaitoksissa tärkeää on potilasturvallisuus, työntekijöiden työturvallisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen.

Muita asioita hänellä on palomiehen eläkeiänlasku esimerkiksi 58-vuoteen, palvelutarjonnan vahvistaminen ja yrittäjien toimintaedellytysten turvaaminen.

– Arvojen mukaista vastuullista päätöksentekoa lapsiperheiden, ikääntyvien ja kaikkien heikompiosaisten puolesta. Mahdollistetaan kaikille turvallinen arki, oikeudenmukainen, tasa-arvoinen ja hyvään yhteistyöhön perustuva yhteiskunta, jossa kaikista pidetään huolta.