Ruiskumestari Tatu Lääveri, Kaakkois-Suomi

Ehdokasnumero 58 / Seitsemän tähden liike.

Kouvolalainen Tatu Lääveri pyrkii eduskuntaan Seitsemän tähden liikkeen ehdokaslistalta. Tähtiliike on viime vuonna perustettu puolue, jonka puheenjohtajana toimii Paavo Väyrynen.

Lääveri ei ole ollut aikaisemmin mukana politiikassa tai kansanedustajaehdokkaana. Vaalityöhön hän lähti, koska näki tarpeen muutokselle:

– Olen kyllästynyt Suomen nykysuuntaan, valtion velan kasvuun ja ihmisten pahoinvointiin. Olen tavallinen maalaisjärjellä ajatteleva mies ja sellaisia eduskuntaan tarvitaan enemmän. Muutos vaatii uutta näkemystä, jotta saadaan Suomen suunta kääntymään. Pidän haasteista ja tykkään tarttua tuumasta toimeen. Haluan kehittää vanhaa ja luoda uutta.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella ruiskumestarina työskentelevä Lääveri kuvailee itseään kotona puuhastelevaksi maajussiksi, joka on reilu, oikeudenmukainen ja tarvittaessa epäkohtiin puuttuva.

– Arvostan itsenäistä Suomea sekä meidän kaunista ja monipuolista luontoa. Mielestäni meidän pitää hoitaa suomalaisten asiat ensimmäisenä kuntoon. Haluan puolustaa Suomen itsenäisyyttä, koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta omissa asioissamme.

Päättäjänä hän haluaa vaikuttaa siihen, että työn tekeminen on kannattavaa koko Suomessa ja että yrittäjyys on helpompaa ilman turhaa byrokratiaa.

– Kevennetään ansiotuloverotusta, jolloin ihmisten ostovoima paranee ja yrittäjille jää myös enemmän palkkaa käteen. Verojen kiristysten tie on jo kuljettu loppuun. Osakesäästötili tulee saada käyttöön pian – sinne voisi olla mahdollisuus ohjata suoraan osa eläkemaksuista.

– Työn tekemisestä kuuluu saada palkkaa ja jos haluaa tehdä enemmän töitä, niin tulojen täytyy kasvaa. Pienituloisten täytyy myös pystyä pärjäämään ilman äärimmäistä köyhyyttä.

Lääveri sanoo olevansa perustulon kannalla:

– Perustuloa on tutkittu ja siitä ei löytynyt mitään huonoa verrattuna nykyjärjestelmään. Perustulo lisäisi hyvinvointia ja vähentäisi byrokratiaa.

Koulutuksesta ei saa leikata, koska se on kehityksen perusta: tarvitsemme ammattiosaajia myös tulevaisuudessa.

Yksi tärkeä teema Lääverille on jatkossakin elinvoimainen metsätalous:

– Suomella on pitkät metsätalouden perinteet, jotka luovat myös paljon työpaikkoja. Metsien järkevällä hoidolla ja uudistamisella pidämme hiilinielut kunnossa ja ilman puhtaana. Puupohjaisten tuotteiden kehitys on Suomessa pitkällä ja niitä kehitetään jatkuvasti korvaamaan muovipohjaisia tuotteita.

Pelastustoimen ammattilainen sopii hänen mielestä oikein hyvin kansanedustajaksi.

– Pelastustoimessa, ensihoidossa ja hätäkeskuksissa työskentelevillä on kova työmoraali. Ammattikunnat ovat rehellisiä ja periksiantamattomia. He tekevät ammatissaan työtä ihmisten hyvinvoinnin puolesta. Kansanedustaja edustaa myös samoja ihmisiä ja tekee heidän hyväkseen työtä.