Palomies Sami Virtanen, Varsinais-Suomi

Ehdokasnumero 97 / Perussuomalaiset.

Uudenkaupungin kaupunginvaltuustossa toista kautta istuva Sami Virtanen on ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa.

– Haluan olla vaikuttamassa asioihin. Kansanedustajaehdokkuus on uusi haaste poliittisella puolella, Virtanen perustelee.

Päätöksenteossa Virtanen haluaa olla edistämässä perussuomalaisia arvoja, joka tarkoittaa sitä, että Suomi ja suomalaiset ovat etusijalla:

– Ei voida olla koko maailman sosiaalitoimisto, varsinkaan kun meillä kotimaassakaan suomalaisilla asiat eivät ole kuten pitäisi olla.

Erityisiksi vaaliteemoikseen Virtanen nostaa ensinnäkin koulutukseen panostamisen. Nykyisestä politiikasta on hänen mielestään jo huonoja esimerkkejä.

– Muun muassa ammatillisen koulutuksen taso on tietyillä aloilla jo huolestuttava. Tämä aiheuttaa turhia riskejä.

Peruskouluissa tulisi satsata erityisesti liikuntakasvatukseen, jolla olisi suotuisia vaikutuksia kansanterveyteen.

– Näin liikkumiseen totuttaisiin jo lapsuudessa. Liikunnan lisäämisellä on monia positiivisia oheisvaikutuksia.

Virtanen työskentelee palomiehenä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella. Eduskuntaan hän toisi mielellään oman alan näkemystä ja kokemusta.

– Pelastustoimen organisaatio on murrosvaiheessa, jossa seuraavalla eduskuntakaudella on mahdollisia muutoksia tulossa. On parempi, kun asioista on mukana päättämässä pelastustoimen ammattilaisia, joilla on kuva kokonaisuudesta myös käytännössä. Sama pätee kaikkeen muuhunkin pelastustoimeen liittyvään päätöksentekoon.